Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningar klara för final i Sum-sim

Publicerad:
Det var glada miner från Karlstads Linnéa Englund och Mathilda Johansson Norell under Sum-sim i Örebro.
Det var glada miner från Karlstads Linnéa Englund och Mathilda Johansson Norell under Sum-sim i Örebro. Foto: Karlstads simsällskap

Sex värmlänningar har kvalificerat sig till riksfinalen i Sum-sim — och fler kan det bli.

– Vi har två killar på första respektive andra reservplats, säger Mathilda Johansson Norell, chefstränare i Karlstads simsällskap.

Hon syftar på Ludvig Mathisen och Marcus Bülund som nöp varsin tredjeplats under den Mellansvenska regionsfinalen i Örebro.

Mathisen på 100 meter bröstsim (P15-16) och Bülund på 200 meter medley (P14).

– De får en plats i riksfinalen om någon stryker sig, säger Mathilda Johansson Norell.

Redan klara är Joline Bakken (F13), Linnea Lindberg (do) och Linnéa Englund (F15-16).

Englund, som även visade klass under kortbane-SM, simmade hem en finalplats i fyra distanser (200 medley, 200 bröstsim, 100 frisim och 100 bröstsim), Lindberg i två (200 medley och 400 frisim) och Joline Bakken i en (100 ryggsim).

– Både jag och Niclas Lindow (tränare) är jättestolta över våra simmare, även de som inte kvalade in till riksfinalen, säger Johansson Norell.

Ida Lither, Säffle simsällskap, är klar för riksfinalen i Stockholm.
Ida Lither, Säffle simsällskap, är klar för riksfinalen i Stockholm. Foto: Säffle simsällskap

Övriga värmlänningar som kvalificerat sig till Stockholm är Karlskogas Isabelle Johansson (100 bröstsim, F13) samt Säffles Ida Lithner (800 frisim, F14) och Erik Mulikov (400 frisim och 100 fjäril).

– Det var länge sedan det var två simmare från Säffle som tog sig vidare så det var fantastiskt kul, säger tränaren Nils Liedberg.

Har de chans på medalj i Stockholm?

– Det är ju mycket som spelar in men jag skulle säga att båda har goda medaljchanser. Erik kanske främst på 400 frisim och Ida på 800 frisim, säger Nils Liedberg och fortsätter.

– Jag skulle vara otroligt stolt om de tog medalj på Sum-sim. Det vore bättre än något annat men det är inget jag räknar med utan det vore mer som grädden på moset.

Riksfinalen avgörs 14-16 december i Eriksdalsbadet.

Artikeltaggar

Karlstads simsällskapLinnéa EnglundMathilda Johansson NorellSäffle SS

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.