Karlstad hotade serieledarna

Publicerad:

Svårast möjliga uppgift stod KIBF herrar inför när man bortaspelade mot serieledande Warberg. Efter en storartad kämpainsats fick laget till slut vika sig, och förlorade med 3-4.

- Surt att vi inte fick med oss en poäng, säger Karlstads tränare Henrik Flognman.

Jesper Colling stod för ett mål och en assist i förlusten.
Jesper Colling stod för ett mål och en assist i förlusten. Foto: Lisa Olaison

KIBF har blandat och gett under säsongsinledningen av Allsvenskan. I mötet med Warberg, som inför mötet hade sju raka segrar, var det inte många som trodde på värmlänningarna. Hemmapubliken blev därför förvånade, när Karlstads Oskar Thorén slog in 1-0 efter drygt fem minuter av den första perioden. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Den andra perioden blev mindre rolig för Karlstad, då motståndarna gjorde tre raka mål. I den tredje kom dock laget nära, och när Daniel Ed reducerade till 3-4, var matchen vidöppen. Men trots ett tappert kämpande bortalag blev det inga fler mål, och KIBF förlorade matchen.

– Vi kämpade och slet och det var surt att vi inte fick med oss en poäng, säger Flognman.

Stolt över laget

Karlstad fortsätter att blanda och ge, men söndagens insats gav mersmak inför fortsättningen. Laget ligger för närvarande på en sjundeplats, och möter nästa helg serietrean Fagerhult Habo på bortaplan.

– Ingen match kommer bli tuffare än dagens match, men det blir också svårt givetvis. Om vi kämpar och sliter som vi gjorde idag, så kan vi få med oss ett bra resultat därifrån.

Tränare Flognman var trots det bittra resultatet nöjd med sina spelare, som på grund av sjukdomar och andra anledningar, var något decimerat.

– Vi har några avbräck just nu, vilket gjorde att vi gick runt hårt på två femmor idag. Samtliga tio som spelade mycket samt Pontus Zarins i målet gjorde det riktigt bra idag. Det var en laginsats.

Mål, Karlstad: Oskar Thorén, Jesper Colling, Daniel Ed.

Artikeltaggar

Daniel EdHenrik FlognmanInnebandyJesper CollingKarlstad IBF HerrOskar ThorénSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare