Hoppa till huvudinnehållet

Storseger för Jösse i derbyt– trots sämre insats

Publicerad:
Mattias Nilsson och Jösse tog en komfortabel seger i Värmlandsderbyt mot Bågen, trots att det fanns mer att önska av insatsen.

Varken Jösse eller Bågen presterade sin bästa bowling under lördagens Värmlandsderby i Arvika.

Det serieledande hemmalaget var dock helt överlägsna – och vann med klara 17–3.

– Men jag tycker vi borde ha gjort högre poäng, säger lagledaren Markus Jansson.

Toppen mot botten ställdes mot varandra under lördagseftermiddagen när Jösse, som leder bowlingens elitserie, tog emot jumbon Bågen i ett Värmlandsderby.

Och föga förvånande blev det också en tämligen odramatisk historia – redan från de första rutorna.

– Det är lite svårt med motivationen i en sån här match, det är avgjort ganska fort och det är lätt att det blir lite avslaget, konstaterar lagledaren Markus Jansson.

Jösse spelade ihop 197 kägelpoäng mer än Bågen i den första serien, och vann tre av borden, till ställningen 4–1.

Ett mönster som upprepade sig i de två efterföljande serierna, som vanns med 4–1 av Jösse och hemmalaget hade ett övertag med 175 respektive 134 i totalen.

Inför den sista serien var matchen alltså redan avgjord, men där såg hemmalaget till att vara än mer överlägsna. Över 300 poäng högre totalt och 5–0 där gav slutresultatet 17–3.

“Måste göra det bättre”

Summan 6632 är dock lägre än vad Jösse har presterat tidigare hemmamatcher under säsongen.

– Vi pratade om att vi skulle vinna med mycket kvot, och det gör vi ju, det är ju bra så sett. Men vi måste göra det bättre, annars kan vi åka på stryk ganska många matcher hemma, säger Markus.

VM-aktuella Jösseledaren Markus Jansson slog med sina 936 kägelpoäng högst i matchen.
VM-aktuella Jösseledaren Markus Jansson slog med sina 936 kägelpoäng högst i matchen.

Jansson var själv den som stack ut i matchen, med sina 936 kägelpoäng, och verkar vara i bra form inför stundande VM i Hongkong.

– Det känns ganska bra. Jag spelar rätt stabilt och har bra koll på materialet, så det känns som att det har blivit en bra förberedelse inför VM nu.

Jösse får alltså klara sig utan Jansson i nästa match, hemma mot Femtionian, som spelas kommande helg.

Stukat självförtroende

Bågen däremot sliter en hel del överlag med att få ihop folk till matcherna, och hade heller inga större förhoppningar om att få med sig ett resultat hem till Hagfors.

Spelande Bågentränaren Joakim Biehl fick se sitt lag åka på ännu en storförlust i derbyt mot Jösse. Här syns han med Jonas Dammen efter matchen.
Spelande Bågentränaren Joakim Biehl fick se sitt lag åka på ännu en storförlust i derbyt mot Jösse. Här syns han med Jonas Dammen efter matchen.

– De är så pass mycket bättre än oss, och vi får inte ihop det med manskap som det är just nu. Vi får försöka komma igång lite mer, vi har haft ett stukat självförtroende och hittar ingen lösning på det, konstaterar tränaren Joakim Biehl och fortsätter:

– Vi är alldeles för dåliga nu, tyvärr. Vi kan aldrig vara nöjda med att förlora, för då kan man inte hålla på med det här, men vi måste hitta olika lösningar för att komma ur den här sitsen vi är i.

Även för Hagforslaget är det Femtionian som väntar nästa helg på hemmaplan.

Kägelpoäng, Jösse: Markus Jansson 936, Mattias Nilsson 862, Linus Carle 854, Niclas Lindholm 836, Eric Sjöberg 818, Mattias Jansson 805, Karl-Johan Eliasson 773, Robert Lindberg 571 (tre serier), Mattias Melin 171 (en serie).

Kägelpoäng, Bågen: Joakim Biehl 790, Dennis Hellbergh 757, Jonas Dammen 749, Stefan Biehl 744, Tomas Henriksson 723, Thomas Linder 695, Geir Ståle Kristiansen 677, Magnus Johansson 652.

Artikeltaggar

ArvikaBK BågenBK JösseJoakim BiehlMarkus JanssonSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.