Hoppa till huvudinnehållet

Nu ljusnar det på FBK:s frånvarolista

Publicerad:

Per Åslund tränar med maxbelastning men utan kontakt just nu. Förhoppningar finns om att han kan träna fullt ut nästa vecka.
Per Åslund tränar med maxbelastning men utan kontakt just nu. Förhoppningar finns om att han kan träna fullt ut nästa vecka. Foto: Sanna Emanuelsson

Nu börjar Färjestads frånvarolista bli kortare.

På lördag, hemma mot Växjö, är avstängde Gustav Rydahl tillbaka i spel. Samtidigt är även Per Åslund, Fabian Zetterlund och Ilari Melart på gång igen.

Alexander Johansson har fått tid för sin ryggoperation och här finns det hopp om en comeback före slutspelet.

Per Åslund ådrog sig en hjärnskakning mot Brynäs 27 oktober. Nu har han kört tre isträningar.

– Han ligger på maxbelastning men fortfarande utan kontakt. “Åsa” är fortfarande inte helt symptomfri men vår förhoppning är att han ska kunna träna fullt ut med laget nästa vecka, säger Mattias Hell i FBK:s medicinska team.

Detsamma gäller knäskadade Ilari Melart.

– Jag körde på is med honom och “Åsa” i dag, berättar Hell.

Fabian mår bra

Fabian Zetterlund drog av korsbandet i matchen mot Djurgården 20 oktober.

– Han mår bra nu och tränar på is utan kontakt men vi håller i honom ett litet tag till. Det måste få gå sex veckor. Fabian är tillbaka tidigast 1 december. Då återstår två matcher före uppehållet och förhoppningen är han han kan spela de matcherna. Vi väntar lite med att göra knäskyddet till honom eftersom knät fortfarande är lite svullet, säger Hell.

Det skulle också innebära att Fabian är tillgänglig för spel i junior-VM.

Junioren Jakob Ringsby drabbades av en hjärnskakning i första perioden mot Rögle i tisdags, och rehabtränar. Han är inte tillbaka på ett tag.

Alexander Johansson ryggopereras 30 november men det finns förhoppningar om att han ska kunna vara tillbaka till slutspelet.
Alexander Johansson ryggopereras 30 november men det finns förhoppningar om att han ska kunna vara tillbaka till slutspelet. Foto: Mikael Lindblom

Kanske i slutspelet

Alexander Johansson har fått tid för sin ryggoperation.

– Han opereras 30 november.

Hell tror inte att säsongen är över för Alexander.

– Nej, sista februari har det gått tre månader efter operationen. Han ska kunna komma igång då och det finns gott hopp om spel i slutspelet.

Artikeltaggar

Alexander JohanssonFabian ZetterlundFärjestad BK HerrIlari MelartIshockeyJohan PennerbornPer Åslund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.