All That Remains - Smörighet möter knogjärnsattityd

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

All That Remains

Victim of the new disease

(Eleven Seven Music)

17 oktober avled bandets originalmedlem och gitarrist Oli Herbert. Att bandets status befinner sig i limbo och att musiken i nuläget känns sekundär är förståeligt.

Det här är konstellationens nionde platta sedan starten för tjugo år sedan. De började som ett metalcoreband med dragning åt melodisk death metal, men har under åren lugnat ner sitt uttryck. Bandets frispråkige vokalist Phil Labonte hävdar att skivan är den hårdaste sedan …for we are many (2010) och kommer överraska fansen.

Nja, merparten av albumets tio spår skulle kvalificera som tuff radiomusik. Redan under den illa döpta öppningslåten Fuck love blir jag befogat skeptisk. Det är ytterst lite core och mest smörig metal med smekande melodier och blödiga skönsångsrefränger – en illa vald kombination.

All That Remains och jag har aldrig attraherat varandra, varken musik- eller åsiktsmässigt. Vår frostiga relation repareras inte heller vid det här mötet.

Bästa låt: Victim of the new disease

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.