Karlstadsbar med i nya White guide

Publicerad:
Hörnet i Karlstad kommer att finnas med på listan bland svenska barer som White guide anses vara extra värda ett besök. Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Nästan 100 barer runt om i Sverige har testats – 65 av dem kommer att listas i White guide för hotell och barer 2019. Bland dem finns en av Karlstads barer.

Karlstadsbaren Hörnet är en av de svenska barerna som man kommer att hitta i den kommande upplagan av White guide för hotell och barer.

Den 3 december lanseras den nya upplagan. Senast en liknande barguide släpptes listades endast cocktailbarer. I den nya guiden har kriterierna anpassats för att även inkludera ambitiösa vin- och ölbarer.

Hörnet finns med på White guide-listan över de 65 bästa barerna i Sverige.
Hörnet finns med på White guide-listan över de 65 bästa barerna i Sverige.

De barer som listas bedöms utifrån personlighet. innovation, hållbarhet och “ambience” (atmosfär). Utifrån dessa kriterier har barerna betygsatts, klassificerats och rankats. De kommer också att beskrivas med fokus på det som gör just dessa värda ett besök.

Några av barerna kommer dessutom att märkas med ”forward” (nytänkande), ”fun” (toppstämning) och ”fab” (spektakulärt i något avseende, wow!-faktor).

Artikeltaggar

KarlstadKrogarNyheterWhite Guide

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare