Hoppa till huvudinnehållet

Bryggeriet tillbaka i Löfbergs arena

Publicerad:

Nu kommer det bli drag i Löfbergs arena igen.

Supportergruppen Bryggeriet har nämligen hävt sin bojkott och planerar att göra “säsongsdebut” på lördag.

– Nu ska vi försöka rulla igång det här maskineriet, säger Krister Alisson.

I ett halvtimmeslångt videoklipp på Färjestads hemsida berättar klubbens vd Stefan Larsson och Bryggeriets Krister Alisson om en typ av försoning.

– Vi enades ganska snabbt om att vi har olika uppfattning i en rad olika frågor men vi har också en grund som är förbaskat gemensam, säger Stefan Larsson i klippet.

Bojkotten har aldrig varit uttalad men stämningen i Löfbergs arena, som inte alls varit lika eldig som tidigare, har talat sitt tydliga språk.

– Helt klart är att saker har legat och pyrt, säger Larsson.

I klippet framgår att Bryggeriet är missnöjda med flera förändringar som gjorts inför säsongen, främst gällande den minskade ståplatsläktaren och säsongsbiljettpriserna.

– Vi upplevde en rättframattityd. Vi förstår ju också att vi inte har mandat att vara med och bestämma, men vi kände att man sa en sak och sedan gjorde en annan, säger Krister Alisson.

Men efter ett ex antal möten parterna emellan har konflikten nu lagt sig och Bryggeriet gör “säsongsdebut” mot Växjö på lördag.

– Vi gör en Micke Lindqvist, skämtar Alisson.

Under “fredssamtalen“ har det bland annat fastslagits att den nya ståplatsläktaren kommer att förändras.

– Vi ska framgent börja titta på alternativ. Vi ska inte föregå den saken heller men vi har en långsiktig plan och något annorlunda ska det bli, säger Alisson.

Redan nu har det byggts en ramp, ämnad för klackledaren, nedanför ståplatsläktaren.

Artikeltaggar

BryggerietFärjestad BK HerrIshockeyKrister AlissonStefan Larsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.