Hoppa till huvudinnehållet

Kil dominerade i omröstning

Publicerad:
Andreas Uller har röstats fram som bästa värmländska juniororienterare.
Andreas Uller har röstats fram som bästa värmländska juniororienterare. Foto: Olov Öström

Kils OK dominerade stort i omröstningen om Årets Värmlandsorienterare.

I seniorklassen röstades Ludvig Eriksson från Kils OK fram som den främste. Även på andra och tredje plats blev det Kilsorienterare: Sanna Skoog och Jan Olm.

Juniorklassen toppades inte oväntat av Andreas Uller, också han Kils OK. Andreas är den som skördat de största framgångarna under året med en silvermedalj från långdistans-SM som individuell topp. Tvåa i omröstningen kom Andreas klubbkompis Lukas Olm.

Omröstningen har gjorts bland orienteringsledare och massmedia i Värmland.

Priserna till Årets Värmlandsorienterare delas ut i samband med Värmlands OF:s gala i Deje 24 november. Innan galan har man en inspirationsdag där landslagsorienteraren Karolin “Karro” Ohlsson är föreläsare. Hon fick sitt internationella genombrott i år och är den svenska orienterare som näst suveräna Tove Alexandersson skördat de största framgångarna.

Artikeltaggar

Andreas UllerKilLudvig ErikssonOrientering

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.