Tonsättaren från Karlstad tillbaka i hemstaden

Musik
PUBLICERAD:
Johan Blixt är tonsättare från Karlstad. Under torsdagskvällen framförs en av hans sånger samt en aria ur hans hittills enda opera. Detta sker under Wermlandsoperans kafékonsert i operahuset vid Klarälven i Karlstad.
Foto: Mats Dahlberg
Han har kommit tillbaka till Karlstad för att lyssna på sin egen musik.
Tonsättaren Johan Blixt bor i Stockholm men ser Karlstad som sin hemstad. Där växte han upp, där fick han den grundläggande musikutbildningen. Där lärde sig att spela valthorn och började tidigt att komponera musik. På torsdagskvällen står Johan Blixts verk på programmet till en av Wermlandsoperans kafékonserter.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.