Hoppa till huvudinnehållet

Haglund har njutit och kopplat av

Publicerad:

  • Foto: Tommy Andersson
  • Foto: Tommy Andersson
  • Foto: Tommy Andersson

Förra helgen spelade Jenny Haglund till sig en plats på nästa års LPGA-tour USA.

Efter en hektisk golfperiod har hon firat den platsen med att koppla bort golfen så mycket det går.

– Jag har inte haft en golfklubba i min hand på en hel vecka och det var väldigt länge sedan det hände, berättar Haglund.

Att ta en plats på den största damtouren är en enorm bedrift och under tisdagen uppvaktades Jenny Haglund på Karlstad airport.

Det var många som ville uppmärksamma hennes prestation och för huvudpersonen själv har det hela börjat att sjunka in.

– Jag tar in det lite mer och mer för varje dag. Den senaste veckan har jag bara varit ledig och slappnat av hemma. Det har varit superskönt att ta in alla intryck efter att man varit på helspänn i mer eller mindre ett år, berättar Haglund.

Men golfåret är inte över för Haglund än. Nästa vecka väntar en tävling i Europatouren på La Quinta Golf and Country Club i Marbella, Spanien.

– Jag åker på söndag. Jag är nog inte i toppform, men jag kände att det var viktigare med vila och slappna av så att man blir sugen på att spela. Nu är jag det igen och att spela på Europatouren där jag har många vänner är extremt roligt.

Jenny ligger trea på Europatouren efter brittiskan Georgia Hall och Caroline Hedvall. Givetvis har hon ambitioner vid tourens sista tävling för året.

– Jag är en tävlingsmänniska så när jag står på första tee är det såklart att jag kommer att göra mitt bästa och ge allt.

Spelschemat för nästa års LPGA-tour är inte klart än och därmed heller inte vilka tävlingar som Jenny kommer att vara med på.

– Schemat ska komma ut snart. Jag vet inte exakt när, men jag tror att den första tävlingen kommer att vara i februari. Jag kommer att vara med på tävlingarna i början som det är fullt startfält på men de som det bara finns 80 platser på kommer jag inte med, säger Haglund.

Och hon fortsätter om den spännande säsongen 2019.

– Mitt fokus kommer självklart att ligga på LPGA och jag kommer att spela alla de tävlingar som jag får vara med på. Sedan vill jag få in mina sex tävlingar på LET-touren för att kunna behålla min status på Europatouren. Det är även ett Solheim Cup-år. Det är ett av målen även om det kanske är ett väldigt stort mål...

Att ta steget in LPGA-touren är en av de tuffaste utmaningar som man kan ställas inför i idrottsvärlden.

– Det kommer att vara ett väldigt stort steg. Jag tror inte att jag kommer att vara någon toppspelare det första året, men jag tror verkligen att jag har möjlighet att klara kortet. Jag får göra mitt bästa och så får vi se hur det går.

Även om det är höga prispengar på LPGA-touren är det den absoluta eliten som lägger beslag på den största delen av priskakan. Det kostar mycket pengar att göra den här satsningen för Jenny Haglund.

– Tyvärr har det inte hört av sig en enda ny sponsor den senaste veckan och det är ett arbete som jag måste sätta igång med.

Den här säsongen har finansierats med en hole-in-one som hon gjorde i Australien.

– Jag fick en bil för det slaget och den sålde jag sen. Det slaget förändrade nog mitt golfliv ganska mycket...

Artikeltaggar

GolfJenny HaglundLPGA-touren

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.