Hoppa till huvudinnehållet

Biografisk förändring

Publicerad:
Snart ett minne blott.
Snart ett minne blott. Foto: Björn Larsson Ask / SvD / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag går sällan på bio så jag borde egentligen inte bry mig särskilt mycket om att det gamla välkända varumärket SF Bio försvinner och ersätts med det mesigare Filmstaden, med ny ful logotyp också. Dessutom försvinner den klassiska och välkända vinjetten. Men det skär ändå lite grann i ett traditionalistiskt hjärta. Det verkar så onödigt, en förändring för dess egen skull. Nu förstår jag att Bonnier, som äger det gamla varumärket, sålt hela biografkedjan som därmed inte har rätt till det, men det är lite trist ändå. Säger jag som hade en morfar som jobbade för dåvarande konkurrenten Sandrews.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Artikeltaggar

BonniersFilmstadenSandrewsSF BioSignerat