• idag
  17 jan
  -8°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Avantgardet - Inkännande om samhällets baksida

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Avantgardet

Alla känner apan

(Avantgardet)

Avantgardet har sannerligen inte legat på latsidan sedan bandet bildades av Rasmus Arvidsson. Tre album på tre år, alla med en röd tråd om samhällets botten och vägen ut från missbruk, har det hunnit bli. Arvidssons texter är även den här gången uppriktiga – med en lågmäld ilska bubblande under de välsnickrade popmelodierna. Det är också mer än bara en mans berättelse om sitt eget missbruk – Avantgardets berättelser omfattar, och omfamnar, allsköns trasiga stackare som inte nödvändigtvis har en egen röst. I alla fall inte en röst som hörs på radio.

Alla känner apan är så sprängfull med självklara, omedelbart älskvärda melodier att det nästan blir för mycket. Men bara nästan. I princip är Avantgardet ett Perssons Pack för en yngre generation – musik som inte sparar på patos, och vars kärlek till både musiken och de utstötta alltid känns genuint varm.

Bästa låt: Ut i natten

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.