Centern med de rödgröna i Årjäng

Ledare
PUBLICERAD:
Daniel Schützer (S) får fortsätta som kommunalråd, nu med Centerns hjälp.
Foto: Helena Ingman

Nej, Centerpartiet nappade inte på tanken att åter ansluta sig till den borgerliga alliansen i Årjängs kommun. Trots att de fortsatte tappa stort i valet så har de nu satt sig i knät på Socialdemokraterna, och därmed kan dessa partier nu styra kommunen tillsammans med Miljöpartiet. På sätt och vis är det inte så konstigt. Det var ju Centern som bröt med de andra borgerliga för ett antal år sedan när de lade ned bygdeskolor och högstadiet i Töcksfors.

Denna C-manöver lär inte rosa väljarmarknaden i den en gång så Centerdominerade kommunen. Visst hade allianspartierna ett visst samarbete med S, men det har de nu tröttnat på och ville pröva ett sammantaget alliansalternativ. Men i slutändan ville inte Centern.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.