Enock får förlängt av Leksand

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Hugo Enock, här i Timråtröjan förra säsongen, stannar i Leksand åtminstone november ut.
Foto: Erik Simander/TT
Hugo Enock utsågs till matchens krigare av Leksand Superstars efter suddenförlusten mot Björklöven. Nu är det klart att karlskogingen stannar i Leksand åtminstone november ut.

Hugo Enock fick, efter tre matcher som sjundeback, kliva in i första backpar tillsammans med tidigare BIK-spelaren och SHL-profilen Mattias “Kolan” Karlsson i tisdagens bortamatch mot Björklöven.

I slutet av andra perioden träffades Enock, som täckte framför eget mål i boxplay, av ett dragskott rakt i ansiktet.

Enock blödde rejält och åkte omedelbart av isen. Fem stygn senare kom backen tillbaka in i spel.

Björklöven fastställde slutresultatet till 2–1 i sudden och Enock, som noterades för 15.05 i istid, utsågs efter förlusten till matchens krigare av supportergruppen Leksand Superstars.

På onsdagsförmiddagen kommunicerade Leksands IF ut nyheten att Karlskogasonen, vars try out-kontrakt löpte ut på tisdagen, stannar i föreningen åtminstone november ut.

– Hugo har blivit bättre och bättre för varje match han har spelat med oss, och vi ser fram emot att se honom utvecklas ytterligare i Leksandströjan, säger karlskogingen Christer Siik, sportsligt ansvarig, till leksandsif.se.

Hugo Enock hade, av förklarliga skäl, väldigt ont i munnen när tidningen fick tag på honom och tvingades därför stå över en intervju.

– Det visar inte minst på en härlig inställning och stark karaktär, säger Siik om att Enock kom tillbaka efter smällen.

– Hugo är en väldigt skridskoskicklig back, med ett bra spelsinne och ett bra förstapass. Man får ha i åtanke att han inte har spelat på den här nivån på ett tag, så jag är säker på att han kommer att bli bättre och bättre ju fler matcher han får.

Leksand och Enock, 20, gästar härnäst tabellettan Oskarshamn i ett prestigeladdat toppmöte nästa onsdag.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.