Hoppa till huvudinnehållet

Besked om Edwins axel efter röntgen

Publicerad:
Edwin Lindström fick lämna Karlskoga lasarett, dit han fördes efter huvudskadan i tisdagens match, natt till onsdag.
Edwin Lindström fick lämna Karlskoga lasarett, dit han fördes efter huvudskadan i tisdagens match, natt till onsdag. Foto: ARKIV

(UPPDATERAD) Nu har BIK Karlskogas J20-tränare Lars Englund även besked om vilka svar Edwin Lindström fick efter den röntgen på ena axeln som gjordes under onsdagseftermiddagen.

Edwin Lindström åkte på skadan i segermatchen mot Hallsberg, något du kan läsa mer om här.

- Han kom hem från lasarettet i natt. Han kommer förstås att vila tills det visar sig att han är helt symptomfri från den kraftiga hjärnskakningen. Därefter får han gå in i “Hjärntrappan”. Vi kommer inte att stressa fram något utan det får ta den tid det tar, säger Englund.

– Röntgen visade, glädjande nog, ingen fraktur i den axel som undersöktes under onsdagen, tillägger han.

Rädda

Englund, precis som övriga i och omkring BIK-laget, hann bli riktigt rädda när deras lagkompis låg utslagen på isen.

– Min känsla, direkt när jag kom ut till honom, var att han var i stort sett medvetslös. Nu verkar det efter omständigheterna ha gått bra. Jag har ingen aning om när han kan vara tillbaka på isen igen. Naturligtvis hoppas vi alla att det blir så snabbt som möjligt. Det viktigaste är ändå att det går bra för honom som människa och att han inte får några men av det som inträffade, säger Englund.

Matchstraff

Hallsbergsspelaren Anton Dawidsson som utdelade huvudtacklingen mot Lindström fick matchstraff, 5+20 minuters utvisning, och är avstängd i åtminstone en match.

– Jag vill inte säga för mycket vad jag tycker om det här just nu, säger Englund.

Klar seger

När Lindström drabbades av skadan drygt fem minuter in på andra perioden ledde BIK med 5–0 efter att ha haft ett tremålsförsprång efter mindre än två minuter.

Karlskogalaget, som toppar J20 elit västra efter nio vinster på tio omgångar, vann till slut med 7–3.

Nästa match för BIK:s mycket segerrika J20-lag äger rum på lördag eftermiddag när tabelltrean Borlänge kommer till Nobelhallen.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga JuniorEdwin LindströmIshockeyLars Englund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.