Hoppa till huvudinnehållet

Eurocash vill till Långflon

Publicerad:

Livsmedelskedjan Eurocash planerar att öppna butik i Långflon. Satsningen kan ge 40 nya jobb. Eurocash är första pusselbiten för ett utbyggt handelsområde.

Eurocash har idag sju butiker längs gränsen till Norge och vill nu utöka med ytterligare en butik i Långflon.

Bolaget berättar i ett pressmeddelande att man har tecknat en avsiktsförklaring med Destination Långflon AB om att utveckla en butik på 4500 kvadratmeter i Långflon, längst upp i norra Värmland och på gränsen mot Norge,

Eurocash vill etablera butik i Långflon.
Eurocash vill etablera butik i Långflon. Foto: Aron Eriksson

– Vi tror på fortsatt god tillväxt för gränshandeln. Långflon har ett bra läge med flera stora norska orter inom upptagningsområdet samt turistdestinationer som Sälen och Branäs på den svenska sidan. Långflon Köpcentrum är en väletablerad och uppskattad destination redan idag och vi tror att vår etablering kan stärka handelsplatsen ytterligare, säger Johan Svensson, vd på Eurocash.

Destination Långflon AB, som även äger det befintliga köpcentrat i Långflon, vill fortsätta att utveckla handelsplatsen och har planer för ytterligare handelsyta.

– Eurocash är det starkaste konceptet inom gränshandeln och vi ser väldigt positivt på att de vill etablera sig i Långflon. Det finns stor potential i den här handelsplatsen och vi vill fortsätta utveckla Långflon som destination. I den satsningen blir Eurocashs etablering en viktig pusselbit, säger Niels J. Waldre Wiig, vd på Destination Långflon AB.

Eurocash ska inte in i det befintliga köpcentret utan målsättningen är att skapa ytterligare handelsyta på ett område söder om dagens byggnad. Går allt enligt plan blir det byggstart hösten 2019.

– Men vi vill ha ytterligare någon hyresgäst klar innan vi sätter spaden i backen, säger Niels J. Waldre Wiig till NWT.

Det befintliga köpcentret invigdes 2015 och sågs av många som en vågad satsning: 250 miljoner kronor i en by med fyra invånare.

Många såg satsningen på ett köpcentrum i Långflon som vågad.
Många såg satsningen på ett köpcentrum i Långflon som vågad. Foto: Aron Eriksson

– Men vi har en fantastisk tillväxt. Plus 14 procent 2017 och plus 15 procent hittills i år och vi närmar oss 250 miljoner kronor i omsättning, Niels J. Waldre Wiig.

En livsmedelsbutik, en restaurang, en sportbutik och en godisbutik är dagens utbud i Långflon. Waldre Wiig är övertygad om att det finns utrymme för mer.

– Vi menar det. Se på Charlottenbergs utveckling. Det finns en kraft i sig själv att bli större.

Ytterligare en hyresgäst kan inom kort bli klar till det befintliga köpcentret.

– Vi har cirka 350 kvadrat kvar att hyra ut och jag hoppas kunna berätta mer om en vecka eller två, säger Niels J. Waldre Wiig.

Artikeltaggar

EurocashLångflons shoppingcenterNorgeNyheterTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.