Hoppa till huvudinnehållet

Ta chansen att driva det anrika caféet

Publicerad:
Sunne kommun söker någon att driva caféet på Tossebergsklätten.
Sunne kommun söker någon att driva caféet på Tossebergsklätten. Foto: Pia Röstell

Går du i drömmar om att driva ditt eget mysiga café, med kattmotiv på väggarna och Elvis i högtalaren? Kanske är du en av dem som äter ute och tänker “det här skulle jag kunna laga lika bra själv”.

Nu har du chansen, lokalen på anrika Tossebergsklätten arrenderas ut under perioden maj till september.

– Det är anpassat för sommarsäsongen, det är då turismen är som starkast, säger Maja Hallberg från Sunne kommun.

Tossebergsklätten är en etablerad plats sedan lång tid tillbaka för både turister och dagsutflykter. En klar fördel för verksamheten, menar Hallberg.

– Närheten till riksväg 45 är självklart en fördel. Det är mycket trafik i omlopp och enkelt för resenärer att hitta till caféet.

Sunne kommun drev caféet under egen regi i några år. Ett arbete som har krävt en hel del resurser för kommunen.

– Det har gått jättebra men nu tyckte vi det var läge för någon annan. Det är en fantastisk plats som drar mycket folk och det är helt enkelt ett toppenläge för en caféverksamhet.

Närmaste konkurrent ligger bara några hundra meter ned vid foten av “Klätten”.

– Diner 45 är egentligen ingen konkurrent. Jag tycker snarare verksamheterna kompletterar varandra bra. Man kan äta middag eller lunch nere hos dem och sedan komma upp till caféet och ta en fika. Det är så vi vill ha det och så vi hoppas att det kommer att förbli.

Sunne kommun vill inte göra stora förändringar i caféet, men man är öppna för förslag.
Sunne kommun vill inte göra stora förändringar i caféet, men man är öppna för förslag. Foto: Emma Lindell

Vad är det för typ av idéer ni letar efter?

– För det första måste vi se vad som kommer in. Hittar vi något som är klockrent så kommer vi sitta ned med dem och gå igenom en affärsplan.

– Vi är lite restriktiva när det kommer till renovering och ombonad. Vi är självklart öppna för förslag men det är en speciell plats som helst bara ska förädlas.

Så om någon kommer med förslaget om att öppna en pizzeria säger ni...?

– Ja du, jag vet inte riktigt om det är det som besöksnäringen vill ha där uppe. Men jag är inte omöjlig utan kollar gärna på alla förslag, spontant så känner jag dock att det passar sig bättre med ett mysigt café som erbjuder hög kvalitet på service och råvaror.

Du själv då, du är inte sugen på att säga upp dig på kommunen och leva ut cafédrömmen?

– Nej du. Det ligger inte riktigt i min yrkeskarriär, jag kan gärna stödja verksamheten och komma dit och fika. Jag kan väl hjälpa till i disken någon gång om det kör ihop sig, men jag tror inte jag gör mig så bra som krögare, säger Maja Hallberg.

Artikeltaggar

Maja HallbergNäringslivNyheterSunneTossebergsklätten

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.