Vittne ska förhöras om våldtäkt

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Efter att polisen gick ut med att de söker vittnen till den våldtäkt som en kvinna blev utsatt för på Fahlgrensgatan i Karlstad har ett vittne hört av sig angående händelsen.

Det var vid 23-tiden på fredagskvällen som en kvinna utsattes för en fullbordad våldtäkt vid en trappuppgång. Våldtäktsmannen ska ha följt efter kvinnan, som inte lyckades ta sig in i porten och därefter blev hon angripen.

Gärningsmannen kom undan, men ett vittne kan ha sett kvinnan och mannen tillsammans i samband med våldtäkten. Personen kommer att förhöras av polisen, som söker fler vittnen till händelsen.

Polisen har även tagit kontakt med tv-programmet Efterlyst för att få hjälp med att utreda fallet.

– Det är för att vi helt enkelt tror att vi kan röna framgång i det här ärendet genom att ta hjälp av Efterlyst, men sedan styr vi ju inte deras produktion utan det beror på hur deras schema ser ut. Men vi har tagit kontakt med dem, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid polisen i Värmland.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.