Hoppa till huvudinnehållet

Pennerborn: “6-0 på bortaplan i Gävle, det är fantastiskt”

Publicerad:
Jesper Olofsson fick måljubla två gånger om i Färjestads 6-0-kross borta mot Brynäs.
Jesper Olofsson fick måljubla två gånger om i Färjestads 6-0-kross borta mot Brynäs. Foto: Janerik Henriksson/TT

Färjestad satte plattan i mattan direkt i bortamötet med Brynäs. Värmlänningarna vann matchen med 6-0 och periodsiffrorna 3, 2, 1. I och med det tangerade man sitt interna rekord för störst bortavinst i Gävle, tidigare har man vunnit med 7-1 två gånger.

– Det är en härlig laginsats, vi spelar otroligt bra idag, säger FBK-tränaren Johan Pennerborn efter matchen.

Som ramsan lyder: kaffe, kaka, fjärde raka. Färjestad drog inte bara det längsta strået i “kaffekampen” - man lät inte en Brynäs dra. Färjestad kopplade ett strupgrepp på matchen direkt i inledningen och hade med lite tur haft 1-0 redan efter två minuter spel när Joakim Nygård och Jesper Olofsson samarbetade sig fram till ett nästintill öppet mål. 1-0 skulle dock komma bara någon minut senare när Johan Ryno avfyrade ett handledsskott från slottet. Färjestad dominerade stort i den första perioden och skapade många fina målchanser.

Åslund utgick efter huvudtackling

Per Åslund fick ett fint inspel från Nygård i mitten av perioden. Åslund sköt, Brynäs-spelaren Jesper Jensen tacklade och Färjestad fick spela powerplay. I numerärt överläge gjorde sedan Oskar Steen 2-0 till Färjestad.

Glädje över målet, men smolk i glädjebägaren då Per Åslund inte spelade mer under matchen.

– Åslund mår bra, men vi tog av honom som en rutinåtgärd i sådana här situationer, säger Pennerborn.

“Vi står upp bra”

Färjestad förde spelet även i mittenperioden. Men bjöd in Brynäs allt mer i matchen på grund av några utvisningar som nog kan bokföras på kontot för onödiga. Precis som i första perioden så visade Färjestad att man fått ordning på sina “special teams“.

– Vi stod upp bra i boxplay och gav inte Brynäs något att gå på egentligen.

Färjestad vann med 6-0

När Brynäs väl skapade någonting så stod den för dagen formidable Adam Werner i vägen.

– Adam gör en fantastiskt bra match idag, precis som resten av laget. Men det är extra kul att han får hålla nollan.

Hyllar arbetsinsatsen

Efter att ha gjort två mål i den andra perioden var utgångsläget inför den tredje perioden starkt i Färjestads favör. Brynäs försökte ta sig in i matchen och åtminstone försöka få in en puck men en solid laginsats från Färjestadshållet såg till att resultattavlan fortfarande visade noll i antal gjorda hemmamål efter 60 spelade minuter.

– Vi stod för en fantastisk laginsats idag, alla gjorde ett kanonjobb.

Adam Werner höll nollan i sin andra SHL-start.
Adam Werner höll nollan i sin andra SHL-start. Foto: Janerik Henriksson/TT

Även målvakten Werner hyllade laget efter sin första SHL-nolla.

– Grabbarna gjorde en fantastisk insats. Det går inte att klaga på någonting, säger Werner till Cmore efter matchen.

Mål, Färjestad: Jesper Olofsson 2, Johan Ryno 2, Oskar Steen, Linus Johansson.

Artikeltaggar

Adam WernerFärjestad BK HerrIshockeyJesper OlofssonJoakim NygårdJohan PennerbornJohan RynoLinus JohanssonNyheterOskar SteenPer ÅslundSHLSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.