Udda i Eda

Ledare
PUBLICERAD:
Eda kommunhus.
Foto: Jonas Klint

Det lär bli en tämligen udda konstellation som styr Eda de kommande åren. Men det är något som inte är nytt för kommunen. Efter fullmäktige så är det den blocksprängande kvartetten Centern, Hela Edas lista, Vänstern och Kristdemokraterna som skall styra under ledning av Johanna Söderberg (C). På den andra sidan finns den lika blocksprängande gruppen Socialdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna. Och så Sverigedemokraterna som tungan på vågen.

Skattehöjningar löser sällan problem, men det verkar de fyra styrande tro. Edas ekonomiska problem måste lösas på annat sätt. Därför var det synd att det gick som det gick.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.