• lördag
  6 juni
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  7 juni
  16°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  9 juni
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Lars Bygdén - Berörande från en mörk tid

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Lars Bygdén

Dark companion

(Playground)

Dark companion är Lars Bygdéns fjärde album sedan upplösningen av The Thousand Dollar Playboys och den första sedan 2012.

Under arbetet med skivan fanns hustruns sjukdom med i bilden och för mindre än ett år sedan gick hon bort. Albumet är en mörk rapport från en svår resa och ibland är det nästan outhärdligt plågsamt, som i Here comes the sadness, Dark companion och i tre olika Goodbye.

Då och då hörs tunga andetag, liksom inspelade i smyg och den gråa, fula sorgen tynger i all sitt ärliga mörker. Det känns som att Bygdén har jagats av bilder som han försöker återberätta; det är fotografier, avsked, morgnar och vanliga sommardagar innan man visste vad som väntade.

Musiken är vemodig men det vackra livet spricker ibland igenom och det är elva starka låtar i gråzonen mellan liv och död, helt utan pardon. Dark companion är en av de modigaste och mest berörande skivor jag hört på länge.

Bästa låt: Dark companion

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.