Byt styre på Hammarö

Ledare
PUBLICERAD:
Peter Johansson (L) blev vald till kommunfullmäktiges ordförande.
Foto: Joachim Lagercrantz

Förhoppningsvis kan det bli maktskifte i Hammarö kommun, även om Centern plötsligt gått tillbaka till sina gamla samarbetspartner Socialdemokraterna och Vänstern. Det ger dessa ändå inte majoritet, vilket fullmäktigemötet i måndags visade, då Liberalerna och Moderaterna knep posterna som ordförande respektive vice i fullmäktige. Detta sedan Sverigedemokraterna röstat för dem. När kommunstyrelsen skall utses i november kan det mycket väl bli liknande resultat.

Nu säger sig Centern vara beredda att "gå åt vilket håll som helst". För att få ett hyfsat stabilt styre så borde de därför ansluta sig till Hammarösamverkan (Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna, Miljöpartiet) och inte vara så livrädda för SD-stödet.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.