Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Sätt Kristersson i kyrkan

Publicerad:
Byrån förslår att M-ledaren Ulf Kristerssons söndag med älgjakt, svampplockning och familjeliv genast ombokas till en heldag med Littorin i närmaste pingstkyrka.
Byrån förslår att M-ledaren Ulf Kristerssons söndag med älgjakt, svampplockning och familjeliv genast ombokas till en heldag med Littorin i närmaste pingstkyrka. Foto: Henrik Montgomery/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Att vägen till politikens topp går via en före detta arbetsmarknadsminister i en frikyrka låter dock otroligt, men i brist på andra mirakel i regeringsbildningen är det värt att pröva, skriver Byrån.

Byrån erfar att riksdagens nye talman Andreas Norlén dagarna innan valet besökte en pingstkyrka i Linköping tillsammans med det före detta statsrådet Sven Otto Littorin (M). ”Att besöka en kyrka med mig kan få oanade konsekvenser”, konstaterar Littorin på Facebook efter att Norlén valts till talman.

Att vägen till politikens topp går via en före detta arbetsmarknadsminister i en frikyrka låter dock otroligt, men i brist på andra mirakel i regeringsbildningen är det värt att pröva. Byrån förslår att M-ledaren Ulf Kristerssons söndag med älgjakt, svampplockning och familjeliv genast ombokas till en heldag med Littorin i närmaste pingstkyrka.

Ge Schyman OS-elden

Sverige är med i matchen om att få arrangera OS 2026. Men ska Stockholm ha chans på seger föreslår Byrån att Gudrun Schyman utnämns till OS-general. Från Almedalen har Schyman praktisk erfarenhet av den mest klassiska av alla OS-grenar – att bränna högvis med skattepengar.

Ingen pangaffär

Stora betallösningsföretaget Klarna sade nyligen upp avtalet med ett litet jaktföretag i Öjebyn utanför Piteå.

Orsaken var enligt Klarna att jaktaffären ”bedriver försäljning som strider mot våra etiska riktlinjer” – det vill i det här fallet säga vanlig hederlig försäljning av jaktvapen. När uppsägningen uppmärksammats har Klarna delvis backat och skyller nu på en underleverantör.

Att ett företag vars grundidé är att göra betalningar enkla försvårar för fullt legal och etiskt försvarbar verksamhet är dock att skjuta sig i foten – något som Byrån antar också strider mot Klarnas etiska riktlinjer.

Sexleksakers avtryck

Sverige har fortfarande chansen att göra globala avtryck under Stefan Löfvens tid som statsminister. Att allt fler söker akut vård för ”främmande objekt i rektum” – vilket är byråkratiska för att en sexleksak har fastnat där solen aldrig skiner – har gett Sverige en möjlighet att ta på sig den globala ledartröjan. I detta nu håller det institut som har hand om standardisering i Sverige på att tar fram en internationell standard för sexleksaker (SR 4/10).

Det gör Sverige till ett föregångsland – för sexleksaker. Grattis regeringen.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Andreas NorlénGudrun SchymanKlarnaSigneratStefan LöfvenSven Otto LittorinSvenska NyhetsbyrånUlf Kristersson