Hoppa till huvudinnehållet

Ny rondell inleder sydlig förbindelse

Publicerad:
Foto: AHB

Just nu är detaljplanen för en ny rondell i korsningen Skoghallsvägen/Ullebergsleden ute på samråd. Den är första tecknet på stans nya sydliga förbindelse.

Som NWT tidigare har berättat ska det byggas en bro över Klarälven mellan Romstad och Sommarro för att göra den nya sydliga förbindelsen möjlig.

Bron som får namnet Kartbergsbron blir cirka 160 meter lång och 13 meter bred ska på den västra sidan anläggas mellan Kartberget och Romstad och kommer att nå Sommarro i den norra änden av den gamla flygplatsen.

Den nya bron ska bland annat korta transporterna till och från Centralsjukhuset och det krävs en rondell i korsningen Skoghallsvägen/Ullebergsleden för att leda trafiken över bron.

En ny detaljplan för att göra trafikplatsen möjlig har därför tagits fram. Denna är ute på samråd så att man får tycka till om den fram till och med den 19 november.

Den sydliga förbindelsen ska när den står klar fortsätta söderut från Sommarro med en ny bro som ersätter Jakobsbergsbron och leder trafiken vidare ut på Hammaröleden.

Artikeltaggar

SkoghallsvägenSommarroTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.