Neneh Cherry - Vackert och intrikat

Skivor
PUBLICERAD:
Neneh Cherry
Broken politics
(Border)

Neneh Cherry tycks bara bli bättre och bättre. Hon låter självsäkert tillbakalutad, självklar men utan att bekvämt lägga sig till rätta i gamla hjulspår. På Broken politics rör hon sig mjukt mellan jazz, reggaetakter, soul, och elektronisk pop utan att det skarvar någonstans.

Det hörs att Four Tets Kieran Hebden är inblandad i produktionen, bland annat i de jazziga beatsen. Allra mest är det förstås Cherrys skiva, där hennes röst alltid drar till sig uppmärksamheten – hur vackert intrikat instrumenteringen som ramar in den än är. Det är också skönt, i dessa utmattande tider, att höra en politiskt laddad röst som är eftertänksam och inkännande istället för gapig.

En märkligt tidlös atmosfär vilaröver musiken, som om den verkar i sin egen dimension där dåtid och nutid existerar samtidigt. Skivan låter ny och gammal på samma gång, och det gör mig konfys. Det är fullständigt fantastiskt.

Bästa låt: Fallen leaves

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.