Landshövdingen gästpredikar i Domkyrkan

Nyheter
PUBLICERAD:
Kenneth Johansson ska göra debut som predikant.
Foto: Fredrik Karlsson
På söndag den 21 oktober kommer Värmlands landshövding Kenneth Johansson att kliva upp i predikstolen i Domkyrkan i Karlstad.

Temat för söndagens predikan är samhällsansvar och Kenneth Johansson var inte sen att tacka ja.

– Det är första gången jag predikar och ser det som en stor ära och en fin möjlighet att ge mina tankar om betydelsen av att ställa upp för sina medmänniskor, att räcka ut en hand – att ta samhällsansvar, säger han i ett pressmeddelande.

Att ta in en gästpredikant är enligt Karlstads pastorat en relativt ny företeelse i Domkyrkan. Maria Olofsdotter Bråkenhielm, domkyrkokaplan och biskopskaplan, förklarar att kyrkan tar in gästpredikanter för att vidga vyer.

– De talar utifrån samma bibeltext eller tema som prästen skulle ha gjort men har samtidigt ett annat perspektiv. Landshövdingen har ju dessutom ansvar för länet och Domkyrkan är hela stiftets katedral, därför tycker vi detta känns extra bra.

Högmässan på söndag börjar klockan 11.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.