Hon får Lagerlövet 2018

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Anita Stjernlöf-Lund (t.v.) tillsammans med författarkollegan Gunvor Nyman.
Foto: Mikael Lindblom
Värmländska Akademien har fattat beslut om att Anita Stjernlöf-Lund, Karlstad, ska tilldelas utmärkelsen Lagerlövet 2018.

Anita Stjernlöf-Lund är en prisbelönt grafisk formgivare och författare till en rad böcker inom arkitektur och har även skrivit om Värmlands museum och Sandgrunds historia. Stjernlöf-Lund driver även förlaget Bild, Text & Form och har formgivit ett hundratal böcker.

Utmärkelsen kommer att delas ut vid Värmländska Akademiens högtidsmöte på Rackstadsmuseet i Arvika den 1 december.

Lagerlövet delades ut första gången 2003 och tilldelas sedan dess varje år en person som gjort betydande insatser inom kulturområdet. Bland tidigare pristagare finns till exempel Lars Lerin och Rigmor Gustafsson.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.