Ännu oavgjort i Årjängs kommun

Ledare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Det är fortfarande inte klart vilka som skall styra i Årjängs kommun de kommande fyra åren. Det gick visserligen bra för Socialdemokraterna i valet och Daniel Schützer (S) sitter gärna kvar som kommunalråd. Irritationen har dock spritt sig hos hans udda allianspartner i Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna, som funderar på om det inte skulle kunna gå att gå ihop med Centern igen. C å sin sida har föreslagit dessa en valteknisk samverkan.

Stötestenen är, som vanligt i kommunen, skolfrågan. Framförallt KD, som för övrigt gjorde ett kanonresultat, vill återöppna högstadiet i Töcksfors och byskolorna i Bön och Blomskog. Detta säger S blankt nej till och C var på sin tid pådrivande i det gamla nedläggningsbeslutet.

Även om Schützer klarat sig ovanligt bra så är det något av en anomali med en socialdemokrat som kommunalråd i en så utpräglad borgerlig kommun, så man får hoppas att alliansen hittar ett sätt att själva komma tillbaka till makten. Och att C inser att de gångna åren varit ett misstag, som ju också kostat rejält i sjunkande väljarstöd för partiet.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.