Hoppa till huvudinnehållet

Tredje man häktad för cigarettkuppen

Publicerad:

En tredje person har nu häktats misstänkt för inblandning i cigarettkuppen i Charlottenberg i somras. – Vi tror att minst fyra personer deltog, säger åklagaren Henrik Lundh.

Tidigare i veckan berättade NWT att polis och åklagare kan ha gjort ett genombrott i utredningen av cigarettkuppen på butiken Gottebiten i Charlottenberg i somras.

Värmlands tingsrätt.
Värmlands tingsrätt. Foto: Mikael Lindblom

Då hade två män häktats för inblandning i stölden, där cigaretter till ett omfattande värde stals.

Nu har även en tredje person frihetsberövats. Han anhölls tidigare i veckan och häktades på fredagseftermiddagen.

Liksom de andra två misstänks han dels för själva stölden på Gottebiten, dels för att dagen innan ha gjort ett inbrott i ett fritidshus och där stulit en av bilarna som användes för att genomföra inbrottet.

– Vi vet att sammanlagt tre bilar användes. Vi vet vilka två av bilarna är, och vi tror oss veta vilken den tredje är. Den här mannen har kontrollerats i en av bilarna som är intressanta i utredningen. Kontrollen sker också på en plats som medför att jag menar att han var en av gärningsmännen, säger Henrik Lundh.

Hur många personer var inblandade?

– Minst fyra.

Det var bland annat dna-matchningar som ledde till att polisen kunde gripa två män förra veckan. En av dem fanns tidigt med i utredningen efter att ha skadats i en dramatisk polisjakt som skedde samma natt som inbrottet.

Samtliga tre misstänkta är i 20-årsåldern och hemmahörande i en ort på Västkusten. Enligt NWT:s uppgifter ingår samtliga i en gruppering som är välkänd av polisen i hemområdet.

Polis attackerades

Personer ur samma gruppering har av polisen kopplats till en annan uppmärksammad stöld i Värmland.

I vintras gjordes ett inbrott i en elektronikbutik i Årjäng. När en polispatrull som fanns i närheten gjorde ett ingripande blev en polis överfallen och slagen i huvudet med en kofot.

Flera av dem som nu utreds för cigarettkuppen var intressanta även i den utredningen, men längre än så kom inte polisen.

Samtliga tre häktade nekar till brott.

– De säger att de inte har någonting med det här att göra, säger Henrik Lundh.

Artikeltaggar

Arvika kommunNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.