Hoppa till huvudinnehållet

Snart öppnar K-rauta

Publicerad:

På torsdag slår K-rauta upp dörrarna till sitt nya byggvaruhus på norra Bergvik i Karlstad.40 personer har anställts och nu pågår de sista förberedelserna inför premiären.– Konkurrensen är tuff i Karlstad, men vi blir störst både när det gäller butiksyta och sortiment.

Det säger butikschefen Annika Larsson.

 • Johan Erixon och Johan Bäcklund är etableringsansvariga på K-rauta och har byggt upp brädgården.
  Johan Erixon och Johan Bäcklund är etableringsansvariga på K-rauta och har byggt upp brädgården. Foto: Christer Wik
 • Annika Larsson är mycket nöjd med varuhusets läge intill Körkarlsvägen på norra Bergvik.
  Annika Larsson är mycket nöjd med varuhusets läge intill Körkarlsvägen på norra Bergvik. Foto: Christer Wik
 • K-rautas butikschef Annika Larsson blickar ut över företagets nya varuhus i Karlstad som öppnar på torsdag.
  K-rautas butikschef Annika Larsson blickar ut över företagets nya varuhus i Karlstad som öppnar på torsdag. Foto: Christer Wik
 • De sista förberedelserna pågår inför premiären. På bilden ses Annika Larsson, Mattias Nilsson och Tobias Nilsson.
  De sista förberedelserna pågår inför premiären. På bilden ses Annika Larsson, Mattias Nilsson och Tobias Nilsson. Foto: Christer Wik
 • Jerry Uddelöv kommer bland annat ansvara för bastuavdelningen.
  Jerry Uddelöv kommer bland annat ansvara för bastuavdelningen. Foto: Christer Wik

I början av maj förra året kunde NWT avslöja att den finska byggvarukedjan K-rauta skulle öppna ett varuhus i Karlstad. Byggnationen längs Körkarlsvägen på norra Bergvik inleddes i höstas och på torsdag är det dags för premiär.

– Det känns jättebra. Allting har flutit på i vårt förberedelsearbete och nu ser vi fram emot öppningsdagen, säger Annika Larsson.

Intresset för att de nya jobben har varit mycket stort.

– Ja, vi har haft 380 ansökningar och efter intervjuer med 200 har vi sedan anställt 40 personer där cirka hälften har bakgrund från branschen.

– Själv var jag enhetschef på Optimera i Karlstad i nio år, säger Annika Larsson.

Den 1 juni fick K-rauta tillgång till den 7 300 kvadratmeter stora lokalen och på fem veckor har byggvaruhuset byggts upp.

– Det här blir företagets 18:e varuhus i Sverige och vi är väldigt nöjda med läget. Det är nära bort till övriga Bergvik och våra grannföretag intill oss tror att vår etablering kommer innebära ett lyft för hela norra Bergvik.

Hur ser ni på konkurrensen inom bygghandeln i stan?

– Konkurrensen är tuff i Karlstad, men vi blir störst både när det gäller butiksyta och sortiment, inklusive egen brädgård. Sedan sticker vi ut även med våra långa öppettider och vår trevliga personal, säger Annika Larsson.

Självklart blir det en del öppningserbjudanden och besök av skådespelaren Jarmo Mäkinen som medverkar i K-rautas reklam.

– Han och jag ska såga isär en planka i stället för att klippa ett band. Vi hoppas givetvis på lång kö när vi öppnar på torsdag, säger Annika Larsson.

På K-rautas område finns även vvs-grossistföretaget Onninen och de två bolagen samarbetar gentemot företagsmarknaden.

– Totalt sett är det här en stor investering. Nu ska det bli spännande att leverera, säger Annika Larsson.

Artikeltaggar

Karlstads kommunNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.