Enkla råd till chefen inför årets julbord

Ekonomi
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
LASSE ANRELL
Några små förmaningsord till personalchefen nu inför årets julbord. Jag vet inte om ni fattat det själva, men vi lever i en ny tid nu.

Före och efter hösten 2017.

Före och efter #metoo.

Före och efter när ni och några av era värsta idioter på jobbet kunde göra exakt som de ville och sen skylla ifrån sig på fylla.

Nu fungerar inte det längre.

Från och med nu måste alla ta konsekvenserna av vad de gör.

Från och med nu måste ni i företagsledningen ta konsekvenserna av vad er personal gör.

Eller vad ni själva gör.

Om några dagar är det julbord. Företaget bjuder och ni vet hur det brukar vara.

Kul, kul, kul. Förväntningar. Mycket snack före. Vem ska bli fullast? Vem ska vara pinsammast? Vem ska gå hem med vem? Vem ska göra bort sig mest och vara den som alla pratar om? Vem ska vara den som alla samtal tystnar kring när hen dyker upp i fikarummet dagarna efteråt?

Ja, ni vet.

Eller uttryck det så här:

Vem ska vara den som inte kommer till jobbet på ett par dagar och som sen, när den kommer, går till företagshälsovården eller till HR-chefen för ett enskilt samtal på största allvar?

Vem ska vara den som HR-chefen på ett effektivt sätt styr undan lite diskret och ger en smula plåster på såren, så att det som hände på julbordet och efterfesten inte blir någon s t o r s a k?

Vem ska vara den unga förväntansfulla och nyanställda tjejen som kommer tillbaka till jobbet med en blick där något dött – eller med en sorts obestämbar skamkänsla i uppsynen.

Ja, ni vet.

Eller gör ni det...?

Jag tror nog jag kan påstå att den tidens julbord och företagsevent är över nu.

Hösten 2017.

Den tjejen kommer inte att komma tillbaka och känna skam längre.

Hon kommer att gå in till sina väninnor och få stöd.

Hon kommer att gå till sin chef och den chefen kommer inte att v å g a försöka tysta ner skandalen och uppgifterna om det oönskade tafsandet och kladdandet och övergreppen.

För den chefen kommer att ha fattat att någonting har hänt.

Den chefen kommer att fatta att från och med nu riskerar den chefen s i n position om den inte står på den trakasserade kvinnans sida.

På min gamla arbetsplats Aftonbladet finns det numera hur många chefer som helst som mår illa för att de skyddat alla dessa manliga idioter och psykopater som kunnat säga de mest horribla sakar till sina kvinnliga arbetskamrater. Medan de kvinnliga – och manliga – cheferna flinade överseende.

Det finns chefer kvar som inlett anställningsintervjuer eller firmafester med uppmaningen att ”släppa loss och ta av dej trosorna.”

Hösten 2017.

Men nu är det slut.

Nu kan ingen bete sig så eftersom alla vet att nu kommer det att bli offentligt. Nu kommer deras chefer att fatta att d e kan förlora jobbet om de inte tar psykopaterna på allvar. Hur hyfsade skribenter de än är.

Nu vet cheferna att det stänker uppåt när deras anställda beter sig som svin. På alla företag. Från ankdammen till akademin. För första gången i världshistorien. Från Stockholm till Arvika.

Mina enkla råd inför årets julbord – efter 30 år på Aftonbladet och nio år på TV4 – är därför de här:

Bjud på maten.

Enbart.

Låt de anställda betala all dricka själv.

Utom julmusten.

Det brukar ta ner lusten påtagligt att bli dyngrak och idiotisk. Dessutom; varför ska företag sponsra något så dumt som att de anställda tappar omdömet...? (Jag hade en chef på Aftonbladet som hade med sig en diskret dunk hembränt i en ryggsäck till julbordet. Kul, kul, tyckte folk. Tills det gick åt helvete.)

Förklara väldigt tydligt för alla chefer att de ska vara jävligt nyktra och ha koll h e l a k v ä l l e n på vad som händer. Minsta Aftonbladet-fasoner så ska folk skickas hem. Minsta oinbjudna tafsande så ska de skickas hem.

Det faller på chefernas ansvar att verksamhet som företaget är inblandad i inte spårar ur. Och chefer på firmafest ska självklart inte bli packade.

Det kunde de vara fram till hösten 2017. Inte längre.

Chefer bör enbart dricka julmust.

För 15 år sen var jag med i en debatt i tv om kvinnorörelsens framtid. En av teserna vi pratade om var att feministerna ”segrat ihjäl sig” och inte hade något att slåss för. Erik Hörstadius drev den linjen, minns jag.

Nu vet vi att det var en sanslöst korkad tes. #metoo visade att kvinnor kränks varje dag. Hela tiden. Ingenting har egentligen förändrats.

Fast nu förändras allt. Hösten 2017.

Tänk på det, alla chefer, inför årets julbord.

Tänk på att händer det något nu så är det förbanne mig era jobb som är i farozonen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.