"Gös-kungen" är tillbaka i topp

Publicerad:

NWT på hugget är över för den här gången. Sista etappen medförde inga större förändringar i klasserna med ett undantag. Det var i gösklassen där 2015 års vinnare, Johan Olsson från Sunne, nu är tillbaka på tronen med en ”väner-jätte” på 9,3 kilo som mätte hela 99 centimeter.

– Jättehäftigt, säger Johan. Jag var ju med på säsongsavslutningen i Karlstad för två år sedan och det var hur trevligt som helst. Jag utgår från att det blir minst lika kul den här gången.

Så år det.

Lördagen den 4 november kommer NWT på hugget att bjuda in segrarna i de fyra huvudklasserna till ett hejdundrande avslutningskalas med start på NWT i Karlstad och där dagens avslutas med en samling i NWT:s loge i ishallen där gruppen kommer att få beskåda elitseriematchen mellan Färjestad och Djurgården.

Och här har ni 2017 års hugget-vinnare:

Håkan Olsson, Torsby, med en Frykenabborre på 1960 gram.

Henrik Aronsson, Väse, Väneröring på 8080 gram.

Johan Olsson, Sunne, Vänergös på 9300 gram.

Här tillkommer gäddklasen där det för första gången i NWT på huggets historia är två som landar på samma vikt. Det är Elmi Osmani, Karlstad och Lars Zreloff från Kristinehamn som delar på segern med varsitt exemplar på 14,8 kilo.

Med på säsongsavslutningen i Karlstad är förstås också representanter från vår samarbetspartner Normark i Malung som i vanlig ordning kommer att presentera lite nyheter i prylväg för 2018.

Artikeltaggar

Djur och naturMeraPå hugget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare