Hoppa till huvudinnehållet

Youtube-stjärna aktuell i tv-serie

Publicerad:

Karlstadstjejen Bente Schramm slog igenom på Youtube under namnet TheBentish under 2013. I dag har hon över 160 000 prenumeranter och till hösten är hon aktuell med en serie på Viafree.

– Jag började spela in Youtube-klipp redan 2011 efter att ha kollat på Gina Dirawi och skrattat åt hennes grejer. Det var dock inte förrän något år efter folk började se upp till mig och kolla in min kanal.

  • Bente och Youtubern Tova Helgesson reste till Los Angeles tillsammans.
    Bente och Youtubern Tova Helgesson reste till Los Angeles tillsammans. Foto: Privat
  • Bente Schramm medverkar i en TV-serie till hösten.
    Bente Schramm medverkar i en TV-serie till hösten. Foto: Privat

Genom detta lärde Bente känna en annan Youtuber, Tova Helgesson, som nu blivit en av hennes närmsta vänner. För några veckor sedan åkte de till Los Angeles tillsammans för att spela in en ny serie.

– Serien går ut på att jag och Tova bara är oss själva, utan skådespeleri, och upptäcker USA på olika sätt. Mer än så kan jag inte riktigt säga än. Men det var en väldigt intensiv inspelning där vi filmade konstant i nästan två veckor, berättar Bente.

Det första avsnittet släpps den 21 augusti på Viafree och följs sedan av minst tio till.

Nytt arbetssätt

Trots att resan innebar att bli filmad var det något helt nytt för Bente, som är van med att behöva vara både bakom och framför kameran.

– Det var väldigt skönt at slippa tänka på teknik och så själv. Jag gjorde bara vad jag blev tillsagd, fick bättre rutiner och kände bara att det var ett mycket lättare sätt att jobba på, säger hon.

Hon berättar att hon mer än gärna skulle vilja delta i liknande produktioner igen, eller helst av allt skådespela i spelfilm.

Slitsamt

Det är inte bara resan som gjort att Bente producerat mindre klipp på senare tid. Skaparglädjen är inte vad den alltid har varit och kritiken tär på humöret.

– Vi får se hur det blir framöver. Jag har flera gånger tänkt att jag inte vill längre. Jag har tappat lusten lite och det har bara blivit jobbigare och jobbigare att bli tagen förgivet. Visst är jag en offentlig person, men jag har svårt att anpassa mig efter andra och ständigt vara en förebild. All kritik som kommer mot mig då är väldigt personlig. Jag försöker att inte bry mig så mycket men det går inte alltid.

Vad är det som får dig att fortsätta ändå?

– Det beror nog mycket på det stöd man får också. Det är ju både positiv och negativ kritik. Jag får ofta väldigt många fina kommentarer av folk som tycker jag är rolig och känner igen sig i mig. Andra som tycker det är jobbigt att behöva bry sig om allt som är rätt och fel hela tiden.

Artikeltaggar

Nöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.