Alla mina kamrater gästar Båten

Publicerad:

Alla mina kamrater är en av Sveriges mest populära podcasts. Den består av komikerna Martin Soneby, Fritte Fritzson, David Sundin och Nisse Hallberg. I september kommer majoriteten av dem till Båten för en kväll i skämtets tecken.

Martin, Fritte och David gästar Båten den 12 september, och med sig kommer de ha ytterligare en komiker som än så länge är hemlig.

  • Martin Soneby är en av komikerna bakom Alla mina kamrater. Den 12 september kommer han, med några av sina kamrater, till båten.
    Martin Soneby är en av komikerna bakom Alla mina kamrater. Den 12 september kommer han, med några av sina kamrater, till båten. Foto: Maja Suslin / TT
  • "Alla mina kamrater är en bra humorpodd, och det är ett trevligt gäng som ligger bakom den. Det kommer bli en kul kväll", säger Andree Oskarsson.
    "Alla mina kamrater är en bra humorpodd, och det är ett trevligt gäng som ligger bakom den. Det kommer bli en kul kväll", säger Andree Oskarsson.

Det är tredje gången som krogen arrangerar standup-kväll, och andra gången just AMK-gänget gästar. Tidigare evenemang har blivit succé.

Vill ha mer standup

– Det har varit jätteuppskattat och jag tycker det vore kul om vi kunde ha mer standup här, säger Andree Oskarsson, en av Båtens delägare.

– Karlstad börjar bli ganska bortskämda med bra konserter, men det är brist på humorklubbar.

I våras förändrades ägandet av Båtens fyra ägare blev två, men Andree säger att det inte kommer påverka krogens inriktning.

Det är fortfarande konserter och mat som står i fokus, även om det alltså finns möjligheter till andra evenemang också.

– Vi kommer liksom tidigare bara att arrangera sånt vi själva gillar. Är det komediklubb så kommer det vara humor vi tycker om, och är det musik är det samma inriktning som tidigare.

Är det någon skillnad på att arrangera en standupkväll jämfört med konsert?

– Den stora skillnaden är att komikerna är bättre på att göra reklam för det själva. De har en hängiven fanskara som de dessutom ofta har en direktkontakt med på ett lite annat sätt än musiker.

Artikeltaggar

MeraXtra

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare