Kan snart bli ny ägare

Publicerad:

Råda rastplats är till försäljning. Nu hoppas kommunen på att Trafikverket kan bli ny ägare. – Vi ska ha ett möte och diskutera detta med dem, säger Kenneth Eriksson, samhällsbyggnadschef vid Hagfors kommun.

De senaste åren har flera arrendatorer avlöst varandra på Råda rastplats. Sedan i höstas är verksamheten öde. Men många turister letar sig fortfarande dit. I hopp om att rastplatsen som flera gånger utsetts till den vackraste rastplatsen i Värmland ska vara öppen.

Råda Rastplats kanske öppnar igen i höst.
Råda Rastplats kanske öppnar igen i höst. Foto: Pia Holmström

– Det har varit svårt för de olika arrendatorerna att få lönsamhet i anläggningen. Den har också varit för liten för att kunna ta emot en turistbuss, säger Kenneth Eriksson.

Utbyggnad utlovas

Sedan i våras har Hagfors kommun haft Råda rastplats ute till försäljning, men ingen har hittills visat sitt intresse. Men nu står hoppet till Trafikverket och en snar uppgörelse om Råda rastplats framtid. Ett möte ska ske vecka 35 eller 36 då en eventuell försäljning ska diskuteras,

– Vi erbjuder Trafikverket möjligheten att få bygga ut anläggningen. För vi bedömer att det är det som behövs för att det ska bli lönsamhet. Om Trafikverket köper, så kommer de att låta någon arrendera verksamheten. Målet är att rastplatsen ska vara öppen igen till hösten, säger Kenneth Eriksson.

Artikeltaggar

Hagfors kommunNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare