Hoppa till huvudinnehållet

Vackra flyttar in på Hotell Örnen

Publicerad:

Pia Sohl Hansson driver sedan åtta år tillbaka heminredningsbutiken Vackra i Torsby. Nu tar hon över Hotell Örnen och på sikt ska även butiken flytta dit.

Orsaken till att Vackra över huvudtaget ska flytta är att hyresvärden sagt upp kontraktet med hänvisning till att denne själv ska bruka den.

Sedan åtta år tillbaka driver Pia Sohl Hansson heminredningsbutiken Vackra i Torsby. 1 september tar hon över den gamla doktorsvillan som sedan länge är Hotell Örnen. Senare ska även butiken flyttas dit.
Sedan åtta år tillbaka driver Pia Sohl Hansson heminredningsbutiken Vackra i Torsby. 1 september tar hon över den gamla doktorsvillan som sedan länge är Hotell Örnen. Senare ska även butiken flyttas dit. Foto: Aron Eriksson

– Avtalet gäller över nästa år också. Men i våras kände jag att det var dags att börja söka efter en lösning. Vi kollade på ett par olika lokaler. Men så var Hotell Örnen också till salu och jag och min man Ingemar bestämde oss för att undersöka även den möjligheten, säger Pia Sohl Hansson.

Första besöket

Varken Pia eller Ingemar hade tidigare varit inne på hotellet.

– Det vi upptäckte var ett jättefint litet hotell med en fin liten trädgård på baksidan och ett annex där jag skulle kunna ha min butik, berättar Pia Sohl Hansson.

Tar över 1 september

Fylld av idéer och inspiration förvärvades fastigheten och den 1 september förverkligas ägarbytet.

– Då ska vi ansvara för incheckningen. Hotellet har gått bra genom åren och 2010 byggdes badrum med dusch till samtliga åtta rum inklusive annexet. Totalt finns 24 bäddar på hotellet. Verksamheten har gått bra men de nuvarande ägarna driver också ett hotell i Skåne och vill fokusera mer på det.

Hotellbutik

I samband med övertagandet av hotellet kommer inredningsbutiken Vackra att få begränsade öppettider.

– Planen är att bygga en liten hotellbutik med ett visst utbud och sedan ha ett annat utbud i min nuvarande butik som kommer att ha öppet ett par dagar i veckan.

– Senare ska Vackra flyttas till annexet. Exakt när återstår att se, det beror i viss mån på om vi kan avsluta hyreskontraktet i förtid.

Caféplaner

Pia har gott om planer för den nya verksamheten. Dels tankar om ett enklare sommarcafé.

– Det skulle vara perfekt i den lilla oasen på baksidan hotellet. Där finns också en liten scen, kanske kan man ha lite levande musik också på sommaren.

Artikeltaggar

EkonomiNyheterTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.