Hoppa till huvudinnehållet

Nytt vittne i Inger Stark-fallet

Publicerad:

Nu har polisen fått ett nytt spår i fallet Inger Stark. Kriminalinspektör Torbjörn Gustafsson berättar om detta i söndagens Expressen.

NWT kunde i juli, i samband med ett reportage om den nya cold case-gruppen, berätta att polisen fått in ett nytt tips i fallet. Torbjörn Gustafsson sa då såhär:

Kriminalinspektör Torbjörn Gustafsson hoppas att gruppens arbete ska kasta nytt ljus över de gamla utredningarna.
Kriminalinspektör Torbjörn Gustafsson hoppas att gruppens arbete ska kasta nytt ljus över de gamla utredningarna. Foto: Karl Enn Henricsson

– Hade det här tipset kommit in i närtid efter mordet på Inger Stark 1990 hade det varit jätteintressant. Det handlar om iakttagelser i närheten av platsen där Inger Stark hittades och uppgifterna har lämnats av ett mycket trovärdigt vittne.

I Expressenberättar han mer om det hela.

Hade färska rivsår

Vittnet ska vara en kvinnlig företagare som hade sin verksamhet 200–300 meter från mordplatsen. Dagen efter mordet ska hon ha fått besök i butiken av en säljare. Mannen brukade besöka butiken då och då, men ringde alltid före. Den här morgonen gjorde han ett oannonserat besök, och ska ha haft färska rivsår på ena kinden.

– Han var stressad och ovårdad. Han hade tydliga, färska rivmärken på kinden. Det blödde inte och kom inte från rakning, säger kriminalinspektör Torbjörn Gustafsson till tidningen.

Varför kvinnan hör av sig till polisen först nu, är för att hon trodde att mordet var uppklarat.

Vill ha på fötterna

Mannen med rivmärkena på kinden är i dag i 80-årsåldern. Han kommer att höras av cold case-gruppens utredare. Enligt Expressen ska mannen, vid sidan av en trafikförseelse, ha ett blankt brottsregisterutdrag.

Expressens reporter undrar varför polisen inte redan har förhört mannen, och på det svarar Gustafsson såhär:

– Jag vill ha så mycket som möjligt på fötterna.

Ytterligare en person har kontaktat polisen i fallet. Det var en man som var ute och cyklade vid tiden för mordet. Han hörde en man och en kvinna bråka och skrika under brofästet.

– Den här mannen blev så förbannad att han stannade till och ropade att slutade de inte bråka, så skulle han komma över, säger Torbjörn Gustafsson.

Artikeltaggar

Karlstads kommunNyheterVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.