Den vackra bron över älven

Publicerad:

Massor av sälenbor mötte upp för att fira nationaldagen och inviga den nya bron. Många ville vara med för att fira den nya bron.

Det blev en mycket festlig invigning av hängbron mellan Olnispa hembygdsgård och Sälens centrum. Över 600 personer deltog i firandet av nationaldagen och invigningen av bron.

 • Ingemar Tors vid sin namnskylt på bron.
  Ingemar Tors vid sin namnskylt på bron.
 • Det var dyrt att åka över bron i Sälen förr i tiden.
  Det var dyrt att åka över bron i Sälen förr i tiden.
 • Hängbron är en smäcker och vacker skapelse från Hede.
  Hängbron är en smäcker och vacker skapelse från Hede.
 • Fredrik Larsson och Arne Söderbäck tog emot spelmanslaget när de kom över bron.
  Fredrik Larsson och Arne Söderbäck tog emot spelmanslaget när de kom över bron. Foto: Göran Färnström

Hembygdsföreningens ordförande Anette Jonsson-Lill framhöll hur viktigt det är med människor som har drivkraft och ser möjlighet. Hon hyllade Fredrik Larsson för hans initiativ och energi att driva fram förverkligandet av en bro.

Kyrkoherden i Lima-Transtrands församlingar Arne Söderbäck framhöll att bron skall bli ett hoppets bro. Han ansåg att bron skulle bli en förbindelselänk mellan gammal och nytt.

Mannen som såg till att det blev en bro, Fredrik Larsson berättade om hur han kom på att det skulle gå att bygga en bro. Att det inte skulle behöva kosta mellan tre och fyra miljoner kronor.

När han kom fram till att en dryg miljon skulle vara möjliogt att bygga bron satte han fart. Han tog kontakt med Transtrands besparingsskog och flera företag. Över allt fick han ett positivt mottagande av sina idéer.

Det är många krafter som hjälpts åt för att förverkliga bron. En bro som dessutom är mycket vacker.

Artikeltaggar

NyheterVästerdalarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare