Cannabisen frodas på Norrstrand

Publicerad:

En cannabisodling – mitt i Karlstad! Mitt bland ogräset utanför en butik på Norrstrand har ett antal plantor tittat upp.

Det är en uppmärksam läsare som informerat NWT om de cannabisliknande växterna, på Norrstrand i Karlstad.Efter konsultation med växtexperten Tord Näslund, på Hushållningssällskapet i Värmlands trädgårsavdelning, är det bara att konstatera att det är cannabis.– Det är cannabisplantor, men jag kan inte skilja olika sorter åt. Om de har högt eller lågt innehåll av THC, det vill säga är för industribruk eller narkotika, går inte att se på plantan.– Särskilt små plantor är helt lika varandra. Det är nog bara genom en kemisk analys som man säkert kan säga om den är narkotisk eller ej.P-O Forsman är kommissarie vid kriminalpolisen.– Vi får titta närmare på det här. Hur går ni tillväga för att utreda något sådant här?– Jag kan inte gå ärenden i förväg och tala om vad vi kommer att göra. Men som vid all typ av brottslighet tittar vi på vad det är och gör en bedömning. I vart fall tar vi det i beslag och kontrollerar om vi har något spaningsuppslag.Kampanj

Vad eller vem som kan ligga bakom plantorna är högst oklart.En efterforskning på internet visar dock att Karlstad är långt ifrån ensam som stad där märkliga odlingar observerats. Nyligen skrev Sydsvenskan om cannabisplantor i Malmö, vilket förklaras med en kampanj för legalisering av cannabis.På olika internetforum uppmanas marijuanaförespråkare att plantera hampafrön på allmänna platser i hela landet, för att väcka debatt.

Foto: Mikael Lindblom

Artikeltaggar

Karlstads kommunNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare